6 maja 2025 roku uczniowie Magdalena Walczak i Michał Krompos wzięli udział w Konkursie „Mistrzowie kuchni” dla uczniów klas przysposabiających do pracy w Słupi pod Kępnem.
Zadaniem drużyn było przygotowanie fit deseru i smoothie. Nasi uczniowie doskonale sobie poradzili z wykonaniem zadania. Przygotowali smoothie szpinakowo-bananowe z dodatkiem płatków owsianych na mleku owsianym oraz kruche babeczki z owocami i sosem jogurtowo miodowym z posypką chija. Doskonale tez zaprezentowali wykonane potrawy.
Cały konkurs przebiegał w bardzo miłej i wesołej atmosferze. Na zakończenie uczestnicy mieli okazję degustacji potraw innych drużyn oraz otrzymali pamiątkowe dyplomy i upominki za zajęcie ex aequo pierwszego miejsca. Uczniowie wykazali się pomysłowością i kreatywnością, pokazali też swoje umiejętności kulinarne.
Do konkursu przygotowała i sprawowała opiekę w czasie wyjazdu pani Maria Kubicka Główny.